Societat 14/08/2020

El litoral protegit de Formentera, el primer de l'Estat que es gestionarà de manera participativa

La Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat i GEN-GOB i SOLDECOCOS han arribat a un Acord de custòdia marina en els espais de la Xarxa Natura 2000 de l'illa

Ara Balears
1 min
El litoral protegit de Formentera, el primer de l'Estat que es gestionarà de manera participativa

PalmaEl litoral de Formentera serà l’escenari del primer projecte de governança participativa a l’Estat. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat, la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat i els grups ecologistes GEN-GOB i SOLDECOCOS han arribat a un Acord de custòdia marina en els espais de la Xarxa Natura 2000 de competència autonòmica de l’illa de Formentera.

Un dels principals objectius d'aquest projecte és garantir la participació dels agents implicats per millorar la gestió i governança dels espais Xarxa Natura 2000. Des de la Conselleria informen que volen facilitar la transferència del coneixement entre l’administració, el món científic, els sectors socioeconòmics que desenvolupen activitats al litoral de l’illa, les ONG de desenvolupament local sostenible i les entitats de conservació i recuperació del patrimoni històric i ambiental.

Durant el mes de setembre es convocarà un primer taller amb els agents sectorials per formar la Mesa de custòdia marina, configurar-ne el funcionament i establir un pla d’acció per implementar una sèrie de mesures concretes del Pla de gestió.

L’any 2018, la Conselleria, el GEN-GOB i SOLDECOCOS ja havien organitzat conjuntament un taller de participació pública sobre l’esborrany del Pla de gestió Xarxa Natura 2000 de l’illa de Formentera que el Consell de Govern va aprovar el maig d’enguany.

stats