L'estiu de...Laura Gost
Societat 25/08/2023

Laura Gost: "M'agradaria que s'atenuàs aquesta sensació d'asfíxia per l'excés de gent i de vehicles"

L'escriptora aprofita per llegir molt, fer sopars amb amics i anar a a la mar

3 min
L'escriptora mallorquina ha tornat a Mallorca recentment

PalmaDes de ben jove, Laura Gost (sa Pobla, 1993) ja va despuntar en el món del cinema amb el Goya al Millor Curtmetratge d'Animació per Woody & Woody . Poc després, va rebre els premis Jaume II i Bartomeu Rosselló-Pòrcel per la seva trajectòria com a creadora jove. El 2019 va guanyar el V Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb Seguí i el IX Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta amb Matar el pare.

La seva primera novel·la, La cosina gran (Lleonard Muntaner Editor, 2019), va tenir una gran acollida i ja va per la tercera edició. A més, ha estat traduïda al castellà (Temas de Hoy, 2020) i a l’italià (Dea Planeta dei Libri, 2021). La seva darrera novel·la és El món es torna senzill  (Empúries, 2023), que ja suma també tres edicions i s'ha traduït al castellà. Pel que fa al teatre, l'escriptora va publicar el 2021 Deliberació dels escorpins (Lleonard Muntaner, Editor, 2021).A més, Gost és articulista d'aquest diari.

Ara a l'estiu, l'escriptora aprofita per fer vetllades a la fresca amb una copa de vi blanc. De fet, és una de les coses que més li agrada fer a l'estiu, lluny de la calor sufocant. Malgrat tot, reconeix que prefereix l'estiu al fred de l'hivern. Però no tot és descansar, l'escriptora està enllestint la tercera novel·la, que, tot i que encara no n'ha avançat el títol, veurà la llum ben aviat.

Gost ha tornat recentment a Mallorca després d'haver estat dos anys a Barcelona i fa comptes quedar-hi, ja que, segons ha assegurat, "tenia ganes de tornar". Durant les vacances no fa "res gaire original", un sopar amb amics, anar a la mar amb la parella, "sobretot de tard, quan hi ha menys gent", i pensar en històries que li agradaria escriure, "ara que tenc més espai mental". Ara, a l'estiu li agrada anar a nedar, però l'escriptora ja frissa que faci "una mica de fresca" per poder anar a la muntanya o a passejar per la natura. Igualment, sempre li agrada practicar una mica d'esport i, malgrat la calor sufocant, no deixa de fer-ho. "Normalment acab optant per anar a caminar o nedar a darrera hora, que fa més fresca i no hi ha tanta gent". "També he improvisat un petit gimnàs a casa, amb una màquina el·líptica, unes peses i faig abdominals", diu l'escriptora.

Pel que fa a la gastronomia estiuenca, Laura Gost és una amant de l'hummus amb crudités com ara el pastanagó i recentment s'ha animat a provar de cuinar-lo ella, tot i que considera que no és gaire bona cuinera i que haurà de continuar comprant-ne, fins que aconsegueixi millorar la tècnica d'aquest piscolabis elaborat amb ciurons com a principal ingredient.

Tornant a l'àmbit que domina, l'escriptora explica que, malgrat que li agrada llegir diversos tipus de gèneres literaris, la novel·la negra és un dels seus preferits, per bé que sempre sol llegir-ne a l'hivern, "perquè acompanya més llegir-la amb un cafè calent i una manta". Aquest estiu, emperò, n'ha llegit més d'una, i és que Gost té pensat estrenar-se en el thriller en un futur no gaire llunyà.

A més, l'escriptora ha prioritzat passar temps amb la seva germana. "Na Maria està embarassadíssima i l'he enyorada molt mentre vivia a Barcelona", assegura. Amb tot, a Laura li agradaria que s'atenuàs "aquesta sensació d'asfíxia per l'excés de gent i de vehicles". De fet, reconeix que molt sovint opta per fer coses més a prop de casa per tal de no exposar-se als embossos i a les aglomeracions.

stats