Llengua
Societat 14/12/2022

Laura Escanes: "A la meva filla li parlaré en català i d'aquí no em mourà ningú"

L'exdona del presentador Risto Mejide ha parlat sobre la llengua i la criança en l'últim capítol del seu nou podcast

2 min
Laura Escanes en una imatge comaprtida per ella a Instagram

BarcelonaEn el segon episodi del seu nou podcast, Entre el cielo y las nubes, Laura Escanes s'ha centrat en la maternitat i, evidentment, ha sortit a la palestra la seva filla Roma, que va tenir amb el català Risto Mejide. Amb la companyia del neuropsicòleg, escriptor i pare de tres nens Álvaro Bilbao, Escanes ha abordat tota mena de temes relacionats amb la criança, com les rebequeries dels fills, l'educació en positiu o delegar les tasques de la llar.

Però diversos mitjans espanyols han decidit destacar les declaracions que ha fet sobre la llengua amb la qual es comunica amb la seva filla: el català. L'exdona de Mejide ha deixat clar que ella parla amb la Roma, que va fer tres anys a l'octubre, en català. "Jo sempre he dit que a la meva filla li parlaré en català i d'aquí no em mourà ningú. Tant hi fa que visqui a Madrid, a Nova York... Tant me fa, com si em trasllado cinquanta mil vegades", ha dit amb vehemència Escanes, que ara viu a la capital espanyola. Però aquesta contundència té alguna excepció.

Ha explicat que viure a Madrid la condiciona a l'hora de fer servir la seva llengua materna amb naturalitat. "És veritat que a la porta de l'escola, si jo estic dient alguna cosa en català a la meva filla, em sento una mica malament, perquè veig totes les famílies que són de Madrid i dic: «Deuen estar pensant que soc una maleducada»", ha reflexionat en veu alta Escanes, que admet que en aquesta situació canvia de llengua i es passa al castellà. "Perquè no es pensin que estic criticant o alguna cosa", ha afegit la barcelonina, de 26 anys. La jove influencer ha afirmat que "encara que després ella no el parli", li sembla "superbonic" que almenys "li soni" la seva llengua materna.

stats