Societat 11/05/2018

L'Ajuntament de Ciutadella torna a obrir sa Caleta després de comprovar-hi la qualitat de l'aigua

Les analítiques realitzades aquests dies constaten la recuperació de la platja després del vessament ocasionat a l'estació de bombeig

Ara Balears
1 min
Sa Caleta recupera el seu aspecte habitual una vegada deixat enrere l'episodi del vessament.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella ha decidit tornar a obrir la platja de sa Caleta després de comprovar que els resultats de les analítiques que s'hi han efectuat aquests dies posen de manifest la salubritat de l'aigua de la mar. Així ho expliquen des del Consistori de la capital de Ponent, que decidí tancar per precaució l'arenal dilluns. És el primer contratemps que registra la temporada turística a les platges de Ciutadella, les més concorregudes per residents i visitants a l'estiu.

Les anàlisis realitzades indiquen que la qualitat de l'aigua és excel·lent, i per tant, l'accés a la platja i a l'aigua és segur. Cal recordar que tot es va originar quan un establiment hoteler pròxim a la zona procedia al buidatge d'una piscina de dimensions considerables. Segons la versió de la regidora de Serveis d'Aigües de l'Ajuntament de Ciutadella, Noemí Camps, aquest s'hauria fet "de cop", fet que va ocasionar que l'estació de bombeig no pogués absorbir-ne tot el cabal.

A més, a banda dels elements procedents de l'establiment hoteler, la infraestructura no va poder resistir les partícules derivades de la resta de punts de la urbanització i el vessament arribà fins a la mateixa platja de sa Caleta. Amb la qualitat de l'aigua garantida i l'incident resolt, la normalitat torna a un dels espais que congrega una part rellevant de l'oferta d'allotjament.

stats