Societat 27/09/2022

L'STEI veu tèbia la nova proposta de la Conselleria per flexibilitzar l'avaluació

En la mesa tècnica amb els sindicats, Educació ha presentat el canvi d'instruccions per a primer i tercer d'ESO

1 min
Una escola de les Illes en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest dimarts en una mesa tècnica amb els sindicats noves instruccions d'avaluació per a primer i tercer d'ESO amb les flexibilitzacions perquè els docents tinguin temps per adaptar-se als canvis de la LOMLOE. El portaveu de l'STEI, Lluís Segura, assenyala la "bona voluntat de la Conselleria" per fer canvis, però remarca que, per ara, el que han presentat són modificacions tècniques "que arreglen poca cosa".

El sindicat demana que se segueixi el camí de Catalunya, que ha donat tres anys per adaptar-se progressivament als nous currículums. "Necessitam més temps per interioritzar la nova metodologia. No es fa en dos dies", insisteix Segura, que recalca la urgència de solucionar aquesta qüestió com abans millor.

Per la seva banda, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha defensat en declaracions recollides per Europa Press que treballen per "facilitar al màxim la feina al professorat" però a la vegada ha recordat que "sempre s'ha de fer dins la LOMLOE perquè és una llei orgànica d'obligat compliment".

Segons Morante, els sindicats han valorat les propostes, però han plantejat noves qüestions que la Conselleria estudiarà. A més, es planteja ampliar el procés de consulta per a equips directius i famílies, així com reunir-se amb els representants de l'escola concertada.

stats