Societat 05/03/2021

L'STEI denuncia que s'exclogui ara de la vacunació els docents de conservatoris, centres d’adults i escoles d’idiomes

El protocol del Ministeri només inclou en l'actual etapa de vacunació els professors d'Infantil, Primària i Secundària

ARA Balears
1 min
Els alumnes de l'Escola de Música demanden des de fa anys la centralització de la formació.

PalmaEl sindicat STEI ha denunciat en un comunicat aquest divendres que el Govern no inclogui dins la campanya de vacunació dels docents els professionals dels conservatoris, centres d’adults i escoles d’idiomes. En aquest sentit, defensa que el personal que fa feina en aquests centres ho fa "en les mateixes condicions que els dels CEIP, IES o CIPF: presencialment dins aules, amb alumnat que no està vaccinat i sense distàncies de seguretat adients". I és per això que demanen a l'Executiu que "no exclogui ningú del procés de vaccinació en funció de la tipologia del centre on fa feina".

Cal dir que la quarta actualització d'aquesta estratègia del govern espanyol, publicada aquesta setmana, especifica com a personal essencial els professionals d'Infantil, Primària i Secundària. La coordinadora de la campanya de vacunació, Eugènia Escandell, ha afirmat que aquest és un criteri de l'estratègia de vacunació estatal perquè la idea era "protegir el dret a l'educació dels infants i docents que s'havien vist en problemes en l'època de tancament".

Per la seva banda, la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha subratllat que "s'ha de tenir en compte que estam en una situació d'escassetat de vacunes" i per aquest motiu tampoc s'han inclòs en aquesta etapa els professors de les universitats o altres professionals que tenen activitats docents.

stats