Ajuntament de Calvià
Societat 30/09/2023

L'OCB recorrerà contra l'eliminació del català com a llengua vehicular a l'Ajuntament de Calvià

L'entitat presentarà al·legacions dins del termini d’audiència pública que ha començat

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Calvià.

PalmaL'Obra Cultural Balear ha informat aquest divendres que recorrerà contra l'aprovació inicial del reglament pel qual el català deixa de ser la llengua vehicular de l'Ajuntament de Calvià. Per l'entitat, la norma "no s'ajusta a la legalitat vigent", ja que és contrària a la Llei de Normalització Lingüística, a diversos preceptes de la Llei del règim jurídic del Govern i al Decret sobre l'ús de les llengües oficials en l'administració del Govern, "en els aspectes aplicables als municipis", han matisat.

Amb tot, l'OCB ha explicat que recorrerà contra la iniciativa perquè consideren que "romp amb el consens lingüístic" del consistori en aquestes dues darreres dècades. Segons ha afirmat Antoni Llabrés, membre de la junta directiva de l’OCB, “aquest intent de capgirar els usos lingüístics institucionals i administratius per relegar la llengua catalana en la vida diària municipal suposa un atac als drets lingüístics dels ciutadans del terme de Calvià”.

Llabrés ha afegit que la iniciativa “s’emmarca en el context de persecució de la llengua catalana i dels catalanoparlants propiciat pels acords de governabilitat PP-Vox tant a escala autonòmica com insular i ara també local”. Com a part interessada, l’OCB ha informat que presentarà al·legacions dins el termini d’audiència pública que ha començat. Finalment, han apuntat que si l’Ajuntament de Calvià no les té en compte, interposaran un recurs contenciós administratiu contra l’aprovació definitiva d’aquesta norma "per la seva contradicció amb la legalitat vigent".

stats