Societat 07/09/2021

L'OCB celebra que el Govern "comenci a reaccionar davant les discriminacions lingüístiques"

L'entitat recalca que "l'Executiu hauria d'actuar amb mirada ampla davant aquesta problemàtica"

ARA Balears
1 min
Una pacient al centre de salut.

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha celebrat que s'hagi tractat el problema de les discriminacions lingüístiques en la sanitat de les Illes. En una nota de premsa, l'entitat ha assenyalat que les discriminacions "transcendeixen de l'àmbit sanitari i es produeixen en molts d'altres espais, com ara el sector de la restauració o altres àmbits de l'administració". Per això, l'OCB recalca que "l'Executiu hauria d'actuar amb mirada ampla davant aquesta problemàtica".

Segons apunta l'entitat, el Govern ha reaccionat "arran de la pressió mediàtica" i, en certa manera, "forçat per la ineptitud del responsable del Servei Públic de Salut, que va menysprear les víctimes minimitzant les discriminacions".

Pel que fa a l'anunci que Salut es compromet a posar la cartelleria dels centres en català, l'OCB qüestiona "si aquest és realment un avanç, ja que es tracta de fer complir el Decret d'Usos aprovat el 2018". Tot i amb això, l'entitat s'ha compromès a elaborar i compartir amb el Govern un "pla de xoc per ajudar a fer front a aquesta problemàtica".

stats