Llengua
Societat 16/09/2022

L'OCB assenyala la "manca formativa notable" de cursos de català a l'Institut d'Estudis Baleàrics

L'associació ha reclamat una campanya pública de foment del català o actuacions en l'àmbit de la justícia, entre altres mesures

ARA Balears
1 min
Reunió dels membres de l'OCB amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha expressat al conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, "preocupació" per la "manca formativa notable" de cursos de català a l'Institut d'Estudis Baleàrics i que s'ha evidenciat durant tota la legislatura, especialment aquest estiu, quan ha estat "pràcticament nul·la".

L'entitat ha alertat d'aquesta circumstància després de la reunió que han mantingut avui, en la qual ha apuntat que es continua amb una manca de cursos de català, ja que "hi ha més demanda que oferta", segons ha explicat l'OCB en un comunicat. L'associació ha demanat al conseller que convoqui el Consell Social de la Llengua Catalana perquè s’hi doni compte de "les mesures de normalització lingüística que han implementat els poders públics en les seves actuacions".  

Per la seva banda, Company s’ha compromès a trobar vies de solució i col·laboració pel que fa a alguns temes que s’hi han plantejat, com ara acabar de perfilar les característiques de la contractació del professorat per fer les classes de llengua, la catalogació i digitalització de l’arxiu documental de l’OCB, engegar una campanya pública de foment del català i la realització d’accions específiques a l’àmbit de la justícia, entre d’altres.

Finalment, l’Obra ha reclamat que les subvencions vagin condicionades a rendiments normalitzadors de la llengua, perquè s’ha de compensar el desavantatge de partida de les activitats culturals en llengua catalana.

stats