Societat 15/11/2022

L'objectiu de les Balears: produir 500 MW d'energia gràcies a l'autoconsum per al 2030

El propòsit suposa un 60% més del que marca l'Estat. D'aquesta manera, en vuit anys s'haurien de produir 417 MW més que ara

1 min
Balears té l’objectiu de 500 MW d’autoconsum elèctric per al 2030, un 60% més del que marca l’Estat.

PalmaLes Balears es marquen l'objectiu de 500 MW d'autoconsum elèctric per al 2030, un 60% més del que indica l'Estat. Així ho ha anunciat aquest dimarts el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, durant la COP27, que es fa a Egipte. En representació del Govern, ha participat en el panell Cases studies in Energy Transition: Spanish examples. Actualment, les Illes generen 83 MW instal·lats gràcies a l'autoconsum. D'aquesta manera, en vuit anys s'haurien de produir 417 MW més que ara.

Pel que fa a l'objectiu de generació elèctrica a les Balears, Malagrava ha dit que "ha de ser superior, i per això hem d'augmentar el ritme si volem assolir els objectius de la Llei de canvi climàtic". A més, ha recordat que "les dades preliminars del Pla de transició energètica establert per a les Illes ens diuen que, per aconseguir els propòsits de penetració i reducció del consum, cal augmentar l'autoconsum".

"Tot i que el ritme d'implementació de renovables s'ha accelerat en els darrers anys, no és suficient. El Govern continua fent passes per agilitzar tot el possible la tramitació de connexió d'autoconsum", ha afegit. La finalitat és augmentar l'autoconsum col·lectiu a través de comunitats energètiques o autoconsums compartits –part d'ells impulsats per l'Institut Balear de l'Energia– i potenciar l'autoconsum individual. En aquest sentit, Malagrava ha declarat que "gràcies a l'ampliació anunciada pel Govern d'Espanya d'augmentar la distància de 2 km el radi de beneficiaris d'autoconsums, les Balears se'n podrà beneficiar i crear comunitats energètiques entre polígons industrials i zones residencials".

stats