Abusos
Societat 19/07/2023

L'IMAS es personarà com a acusació particular en l'agressió sexual ocorreguda en una residència de Palma

La institució insular demana una ordre d'allunyament i l'internament involuntari de l'agressor en una unitat psiquiàtrica

ARA Balears
2 min
IMAS

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) es personarà com a acusació particular en el procés contra l'home resident en una residència per a persones grans detingut aquest dissabte per un delicte d'agressió sexual a dues dones usuàries. A més, la institució insular ha demanat una ordre d'allunyament i l'internament involuntari de l'agressor en una unitat psiquiàtrica.

Cal recordar que va ser el personal del centre qui va alertar la Policia Nacional dels fets. L'IMAS, que gestiona la residència, recalca que des del primer moment s'ha posat a disposició per col·laborar en la investigació i ha entregat a la Fiscalia i els jutjats els informes mèdics, socials i psicològics de l'agressor. A més, i de manera paral·lela, responsables de l'àrea han contactat amb les famílies de les persones afectades per mantenir-les informades i oferir-los assessorament.

L'home, que va ser detingut dissabte passat, pateix problemes psiquiàtrics que minven de manera important les seves capacitats mentals i conductuals i està en règim de curatela econòmica. L'IMAS demanarà també ampliar aquesta mesura a altres aspectes de la seva vida, ja que el trastorn que pateix li impedeix poder fer-se càrrec de si mateix.

A hores d'ara es troba ingressat a l'hospital Son Espases i s'està a l'espera que se'n decideixi l'ingrés a una unitat psiquiàtrica. El departament d'Atenció Sociosanitària de l'IMAS ha gestionat el seu trasllat a una residència privada especialitzada en persones grans amb conductes agressives, on ingressarà una vegada rebi l'alta hospitalària.

Els fets

Segons va relatar la Policia Nacional, els fets tingueren lloc al voltant de les 21 hores d'aquest dissabte, quan una interna va avisar recepció que un home havia entrat a la seva habitació sense el seu consentiment. Una vegada dins, l'agressor li aixecà el vestit i li va fer tocaments a la zona dels genitals. Quan va acabar d'agredir la dona, el detingut va fugir. Després d'escoltar el relat de la víctima, la infermera va avisar els serveis de seguretat i cercaren l'home pel centre. Finalment, va ser retingut per la seguretat de la residència i per un sanitari. Finalment, agents de la Policia Nacional el van detenir per un delicte d'agressió sexual.

stats