Societat 31/05/2021

L'IMAS només va detectar un cas d'explotació sexual entre els menors tutelats el 2020

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns la memòria de l'Institut

1 min
La Fiscalia es defensa ara per l’escàndol de prostitució de menors i ataca l’IMAS

PalmaEl president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha presentat aquest dilluns la memòria de la institució per l'any 2020. D'acord amb el document, i segons ha explicat De Juan, l'any passat el Consell de Mallorca va confirmar dos casos d'explotació sexual infantil, un dels quals era d'un menor tutelat.

Això aporta "una lleugera idea de la davallada que ha fet aquesta problemàtica", ha explicat el president de l'IMAS, que ha argumentat que ha estat "fruit de tota la feina coordinada entre les forces i cossos de seguretat de l'estat". El 2019 l'IMAS va detectar nou casos d'explotació sexual infantil, dels quals sis eren menors tutelats, segons el titular de l'Institut insular.

El president de la institució ha reconegut que la problemàtica ESI va marcar l'any 2020, però que en tot moment la van atendre "des de l'experiència" i "amb transparència". Així, ha recordat que "al ple de febrer es va acordar l'abordatge amb una comissió d'experts, que ha marcat la full de ruta, i una comissió política". "Ambdues coses s'han fet i a través del que va aportar la comissió d'experts s'han fet noves instruccions, un centre especialitzat d'atenció per a víctimes d'explotació sexual infantil i s'han donat més de 500 hores de formació a professionals i menors", ha indicat De Juan.

A més, a la versió completa de la memòria, l'IMAS recull el total de valoracions per tipologia d'abús. Aquestes revelen que es van detectar 41 casos d'agressió sexual a menors –en conjunt: tutelats i no tutelats–, 355 d'abús sexual i 21 d'exhibicionisme i provocació sexual.

stats