Societat 12/05/2021

L'IMAS cerca famílies que acullin menors estrangers no acompanyats

Actualment, 520 infants i adolescents tutelats viuen amb famílies d'acollida

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president de l'IMAS, Javier de Juan, durant la roda de premsa.

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha creat un nou programa d'acolliment perquè infants i adolescents estrangers no acompanyats que viuen a Mallorca puguin anar a famílies d'acollida en lloc d'estar als centres institucionals. Ara mateix l'IMAS tutela 42 menors en aquesta situació i tots estan en centres residencials. "La idea és cercar famílies que coneguin el seu origen cultural per fer més fàcil l'acollida", ha defensat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Avui s'ha anunciat un altre programa d'acolliment temporal per a infants que tenen problemes emocionals o de conducta. En aquest cas, cerquen famílies en què algun dels membres tingui alguna formació o preparació en l'àmbit terapèutic. A més, el president de l'IMAS, Javier de Juan, ha informat que llençaran una campanya per augmentar el nombre de famílies acollidores a l'illa, i l'objectiu mínim és aconseguir-ne 60 més; 40 per acolliment temporal i 20 pels dos programes específics (de menors no acompanyats i amb problemes emocionals o de conducta).

D'altra banda, Cladera ha informat que s'incrementarà el pressupost per als programes amb 500.000 euros més, que suposaran uns 100 euros més per família. Així, si fins ara cobraven entre 400 i 1.400 euros –segons les necessitats dels infants–, ara en rebran entre 500 i 1.500. La mesura es pren per ajudar aquelles famílies que més han patit econòmicament la crisi del coronavirus.

Actualment, el Servei d'Infància i Família té 520 nins i nines en acolliment familiar. D'aquests, 403 estan amb 348 famílies pròpies, relacionades amb la biològica; 39 estan amb 38 famílies alienes que els cuiden temporalment i solen acollir els més petits, fins als sis anys; i 78 infants estan amb 71 famílies niu, que fan un acolliment permanent, normalment fins a la majoria d'edat. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que l'objectiu i la política de l'IMAS és que tots els nins de zero a sis anys estiguin amb famílies per viure "en un ambient normalitzat".

stats