Societat 08/11/2021

L'IMAS dona més de dos milions d'euros a Cort per ajudar persones especialment vulnerables a la pandèmia

El conveni inclou el finançament de projectes i contractacions laborals necessàries per fer front a les situacions extraordinàries derivades del covid

ARA Balears
2 min
El conveni s'ha signat aquest dilluns al Consell de Mallorca.

PalmaL'IMAS ha transferit un total de 2.100.990,66 euros a l'Ajuntament de Palma per a prestacions dels serveis socials adreçades a persones especialment vulnerables. El conveni signat aquest dilluns al Consell de Mallorca inclou el finançament de projectes i contractacions laborals necessàries per fer front a les situacions extraordinàries derivades de la pandèmia.

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha agraït la feina dels serveis socials municipals per donar resposta a l'augment significatiu de la demanda de necessitats socials bàsiques per part de la ciutadania. "Teníem molt clar que havíem de reforçar les ajudes i els serveis destinats a les persones que ho han passat malament a causa de la crisi i que una resposta conjunta era molt més contundent", ha dit Cladera.

Entre els objectius principals recollits en el document signat hi ha el reforç dels serveis de proximitat de caràcter domiciliari per garantir les cures, el suport, la vinculació a l'entorn, la seguretat i l'alimentació de les persones grans, amb discapacitat o en situació de dependència. Aquests serveis comprenen l'ajuda a domicili en totes les modalitats, així com traslladar a l'àmbit domiciliari, quan sigui necessari, els serveis de rehabilitació, teràpia ocupacional o serveis d'higiene.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha destacat "la importància de la col·laboració entre institucions", i ha afegit que "amb aquest conveni, podrem donar una millor resposta a les persones especialment més vulnerables, que han patit de manera especial la crisi. A més, ens permetrà reforçar les plantilles dels serveis socials en cas que faci falta".

Aquesta ajuda que rep ara l'Ajuntament de Palma s'emmarca en les ajudes URCOVID-2021 que tenen com a objectiu finançar les prestacions socials municipals per fer front als efectes provocats per la pandèmia. L'import és de 5.434.793 euros, dels quals 4.658.394 euros els aporta l'IMAS i 776.399 euros el Govern.

stats