Societat 04/12/2023

L'IES Isidor Macabich d'Eivissa fa una passa endavant per l'escola en català

És el primer centre eivissenc que s'ha sumat a la campanya 'La llengua no es toca', on ja hi ha més del 80% dels instituts de Mallorca

1 min
Els docents de l'IES Isidor Macabich.

PalmaL'adhesió dels centres educatius d'Eivissa a la campanya 'La llengua no es toca' per l'ensenyament en català ja ha començat. El primer a fer-ho ha estat l'IES Isidor Macabich de Vila. Ara per ara, més de 90 centres educatius d'arreu de les Illes Balears ja s'han sumat al moviment, que mostra el seu rebuig a la proposta d'elecció de llengua pactada entre el PP i Vox sense comptar amb la comunitat educativa.

De moment, Mallorca du la capdavantera, i pràcticament tots els instituts ja s'hi han adherit. Les escoles, en canvi, s'hi van sumant de manera més progressiva, mentre que també hi han mostrat suport algunes escoles d'adults, entre altres centres. A Menorca són dos els instituts en els quals els claustres també s'han fotografiat en suport de l'escola en català.

A l'espera de més adhesions

L'Associació de Professionals Docents d'Eivissa va enviar un correu als centres a principi de setmana passada en el qual s'animava els claustres a afegir-se a la proclama per la llengua, va explicar Joan Amorós, professor al CEIP Ses Planes. Ell mateix, però, va posar sobre la taula una realitat: "A Eivissa, durant els vuit anys amb Martí March com a conseller d'Educació, ens hem trobat molt sols a totes les reivindicacions, sense cap suport per part dels docents de la resta d'illes".

Ara, assenyala, els professionals eivissencs veuen "amb sorpresa" com abans hi havia "tant de silenci" i ara s'esperi que responguin "ràpidament" al que se'ls demana. "Aquí tenim problemes d'habitatge, de falta d'infraestructures, i a ningú li ha preocupat". Malgrat tot, Amorós té clar que, al cap i a la fi, "els centres educatius d'Eivissa es mouran i es faran les fotos corresponents".

stats