Societat 18/03/2021

L'home que va rompre el vidre del cotxe de Paula Rotger l'haurà d'indemnitzar amb 284 euros

A més haurà de pagar una multa de 60 euros

ARA Balears
1 min
Paula Rotger durant una roda de premsa.

PalmaL'home que va rompre el vidre del cotxe de Paula Rotger, la treballadora de Son Sant Joan que el juny de 2019 va denunciar un agent per discriminació lingüística, l'haurà d'indemnitzar amb 284 euros. Segons ha avançat l'Ultima Hora i ha confirmat l'ARA Balears, també haurà de pagar 60 euros de multa.

Aquest acord ha arribat després que l'home es declaràs culpable dels fets i retiràs la denúncia que havia posat en contra d'ella. Cal recordar que l'autor dels fets és el fill d'un guàrdia civil; la va agredir verbalment i va rebentar el vidre del cotxe amb ella i una amiga dins. Els fets varen succeir després que Rotger denunciàs que en un control de seguretat de l'aeroport la Guàrdia Civil la va discriminar per parlar en català.

Aquest darrer cas encara està en marxa i fa unes setmanes es va decidir elevar-lo al Tribunal Europeu de Drets Humans després que un jutjat de guàrdia, l'Audiència Provincial i el Tribunal Constitucional hagin desestimat la seva demanda. Rotger, a través del seu advocat Jaume Alonso-Cuevillas, va formalitzar una denúncia (a la qual ha tingut accés l'ARA Balears) contra l'estat espanyol davant del TEDH perquè s'haurien vulnerat quatre articles del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals.

stats