Societat 12/03/2021

L'home que va denunciar abusos d'un capellà d'Eivissa aporta noms d'altres víctimes

Un segon denunciant també ha acusat públicament el mateix sacerdot

ARA Balears
1 min
El port d'Eivissa, en una imatge d'arxiu.

PalmaL'home d'Eivissa que va denunciar aquesta setmana que un capellà d'Eivissa va abusar sexualment d'ell quan tenia deu anys ha prestat declaració per ordre del Vaticà davant un investigador i un notari de l'Arxidiòcesi de València, segons ha informat Efe. Durant la seva intervenció, l'home ha aportat noms d'altres presumptes víctimes, que també citaran a declarar, segons li han assegurat representants de l'Arxidiòcesi.

A més, la víctima va demanar a l'Arquebisbat l'"expulsió directa" de l'acusat de l'Església catòlica. Els abusos haurien ocorregut el 1996, quan l'home era escolanet de l'església Nostra Senyora del Rosari, a Eivissa. Segons la seva versió, el capellà li va posar la mà al penis tres vegades, davant la qual cosa va fugir del lloc.

Ara, espera que les altres presumptes víctimes que "no han donat la cara" prestin també declaració: "No han donat la cara a la premsa, però potser a l'Església, de manera íntima, s'aconsegueix alguna cosa", ha dit. Així mateix, ha assegurat que els sacerdots que l'han entrevistat li han "inspirat confiança" i que tot apunta que "volen investigar", a diferència d'altres membres de l'Església, que "sempre" el varen tractar "de mentider i boig".

Per altra banda, un segon denunciant resident a Mallorca ha acusat també públicament el mateix sacerdot de fer-li "tocaments íntims" quan tenia 10 anys. Aquesta segona víctima és un home de 37 anys que afirma que va patir abusos entre el 1993 i el 1994, quan el denunciat era capellà de l'església de Sant Pau de Ca n'Escandell, al municipi de Vila.

stats