Societat 10/03/2021

Investiguen un capellà d'Eivissa per abusos sexuals a menors

L'acusat hauria intentat mantenir relacions sexuals amb l'escolanet de l'església l'any 1996

1 min
El port d'Eivissa, en una imatge d'arxiu

L'Església investiga un capellà d'Eivissa acusat d'haver abusat sexualment d'un menor en reiterades ocasions, segons ha informat aquest dimecres l'agència Efe. El cas s'ha iniciat arran la denúncia d'un home que va publicar a les xarxes socials que el religiós havia abusat d'ell quan encara era menor d'edat i, davant les acusacions, l'Arquebisbat de València (al qual pertany Eivissa) ha iniciat la investigació i es desplaçarà a l'illa per entrevistar-se amb l'home.

La víctima ha denunciat que el 1996 –quan tenia 10 anys i era l'escolanet de l'església d'Eivissa–, el capellà va posar les mans del menor damunt el seu penis en tres ocasions, però el menor es va negar a mantenir relacions sexuals i va aconseguir escapar.

La víctima ja havia denunciat els abusos al Tribunal Eclesiàstic de Mallorca, a altres capellans de l'illa i al Bisbat d'Eivissa, però no obtingué cap resposta. Davant el silenci, l'home decidí abandonar i no denunciar el capellà, fins que anys més tard va descobrir que suposadament el religiós va abusar de més menors.

Davant les denúncies públiques que l'usuari ha fet durant els darrers anys pels abusos que va patir ell i, com a mínim, tres persones més, el Vaticà ha decidit obrir la investigació per aclarir els fets. L'home també ha explicat que les altres víctimes no volen denunciar-ho i assegura que n'hi ha moltes més. Després que es fes pública la investigació, la Diòcesi d'Eivissa ha explicat que està treballant "per aclarir els fets" i ha reclamat que es respectin "els terminis".

stats