Tribunals
Societat 15/03/2023

L'expresident del Panamà demana que s'arxivi el seu cas a Palma

Se l'acusa d'un presumpte cas d'espionatge a la seva exparella

ARA Balears
1 min
Ricardo Martinelli, expresident de Panamà, en una imatge d'arxiu.

PalmaL'expresident del Panamà, Ricardo Martinelli, ha demanat al jutjat de Palma que l'investiga per un presumpte cas d'espionatge a la seva exparella que arxivi el cas perquè s'han superat els terminis màxims de la instrucció. Segons ha informat Europa Press, el jutjat havia acordat que declaràs pròximament sobre l'acusació, però encara no havia establert cap data.

Cal recordar que Martinelli està acusat de presumptes delictes d'organització criminal, coaccions, suborn i revelació de secrets. Concretament, la justícia acusa l'expresident de Panamà d'haver contactat amb un professional de la seguretat privada de Mallorca per encarregar que vigilàs una dona –ciutadana canadenca– amb la qual tenia una relació sentimental durant un viatge a l'illa l'estiu del 2020.

A més, en la causa també s'investiga si, a través d'aquesta persona, va contractar diversos guàrdies civils que extraoficialment haurien fet aquest seguiment a través d'un grup autodenominat Group Kougar, en el qual també hauria participat un membre de les Forces Armades. En el moment dels fets, els quatre guàrdies civils estaven destinats al palau de Marivent, l'aeroport de Palma i Calvià.

El passat mes de febrer Martinelli es va personar amb un advocat i procurador davant del jutjat de Violència sobre la Dona de Ciutat. En aquest moment fou quan el jutjat acordà prendre-li declaració, però com que no van marcar cap data, ara l'expresident del Panamà demana que s'arxivi el cas perquè considera que s'han superat els terminis màxims de la instrucció.

stats