Es tracta d'una una operació conjunta amb Assumptes Interns
Societat 16/03/2022

Detenen quatre agents de la Guàrdia Civil de les Balears per espiar la parella d'un expresident de Panamà

Segons diferents mitjans els van arrestar per espiar la parella d'un expresident de Panamà

ARA Balears
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil d'Eivissa.

PalmaLa Guàrdia Civil de les Balears, amb el suport del Servei d'Assumptes Interns, ha fet una operació en la qual ha detingut un total de set persones, entre les quals hi ha quatre agents de les Illes.

Segons han informat, la investigació encara està oberta i per ara no es facilitarà més informació fins que es permeti. Tot i això, diferents mitjans locals han explicat que el motiu de la detenció seria haver espiat la parella de l'expresident de Panamà, Ricardo Martinelli. Als funcionaris els atribueixen delictes d'organització criminal, revelació de secrets i coaccions.

Durant l'operació també han detingut tres particulars: el propietari d'una empresa de seguretat, un treballador i un fals militar. Els agents detinguts estaven destinats en els llocs de Calvià, Marratxí i Palma. Alguns treballaven en l'aeroport de Son Sant Joan o en el Palau de Marivent.

Els fets van ocórrer el mes de juliol de l'any 2020, quan la parella de l'expresident va tornar a Mallorca. El grup d'agents, que col·laborava amb una empresa de seguretat, va rebre l'encàrrec de seguir a la dona, per vigilar-la i donar-li protecció en cas necessari. No obstant això, els funcionaris li van col·locar un geolocalitzador a la senyora, que no sabia res, i la van ser seguir i espiar durant dies.

stats