31D
Societat 02/12/2023

Convoquen la manifestació per la Diada amb el lema 'Per una Mallorca antifeixista i en català'

Els organitzadors han lamentat que l'Ajuntament de Palma els hagi denegat el permís per celebrar l'acte final al parc de les Estacions

ARA Balears
2 min
El bloc de l'Esquerra Independentista ha presentat el cartell a les escales de la Seu

PalmaEl bloc de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), formada per les organitzacions CUP, Arran, SEPC, Endavant (OSAN), COS i Alerta Solidària, ha presentat els actes prevists per a la Diada de Mallorca. Amb el lema 'Per una Mallorca antifeixista i en català, som Països Catalans', la portaveu, Bet Ferrer, ha explicat que han triat aquest eslògan perquè respon a "la necessitat de plantar cara a un context polític de clar retrocés de la nostra identitat nacional com a poble".

En aquest sentit, ha assenyalat que en aquests primers mesos de Govern PP-Vox, "s'han constatat els atacs a la llengua" amb l'eliminació del requisit de català en l'àmbit de la sanitat, l'eliminació de l'Oficina dels Drets Lingüístics i la implantació de la segregació en el sistema educatiu, entre altres mesures. "Cal tornar a sortir als carrers i defensar la llengua com a element central del nostre projecte nacional", ha dit Ferrer.

Per part seva, Sara Barceló ha reivindicat la necessitat de construir "un mur de contenció antifeixista" davant les polítiques reaccionàries i espanyolistes. "Cal combatre l'espanyolisme amb un moviment popular fort i organitzat que pugui fer front als reptes que tenim com a poble i anar conquerint sobiranies", ha remarcat.

Les portaveus han presentat el calendari d'actes d'enguany, que és el que segueix a continuació, centrat en un sopar amb acte polític el 28 de desembre a l'Ateneu Popular La Fonera, i la manifestació a les 18.00 hores al passeig del Born a Palma el dia 30. La marxa finalitzarà amb un acte polític en què participaran portaveus de l'Esquerra Independentista de Mallorca i la diputada al Parlament de Catalunya per la CUP Mar Ampurdanès. El concert d'enguany inclourà les actuacions d'Al-Mayurqa, l'artista valenciana Tesa i el grup mallorquí Fades.

Amb tot, han lamentat que la ubicació on es durà a terme l’acte polític i les actuacions musicals està pendent per confirmar, ja que l’Ajuntament de Palma ha denegat el permís que s'havia demanat al parc de les Estacions. “Després d’esperar més d’un mes per la resposta a la sol·licitud d’ocupació de l’espai públic, davant la seva negativa, exigim a l’Ajuntament de Palma que no posi més entrebancs i ens doni una solució viable ja”, ha conclòs Barceló.

stats