Societat 20/01/2023

L’espurna de Sant Sebastià encén Palma

Milers de persones inunden els carrers de Ciutat, per primer cop en dos anys sense restriccions

3 min
La música i els gegants surten per celebrar la revetla

PalmaEl fogueró de la plaça Major de Palma ja crema i això vol dir que l'espurna de Sant Sebastià ha tornat, després de dos anys apagada per una pandèmia diferent de la que marca la tradició, la pesta. El drac de na Coca, tot i diversos intents fallits, ha encès el foc després de sortir de l'Ajuntament i recórrer el carrer Colom, precedit per una colla de dimonis i una batucada composta majoritàriament per dones.

Milers de persones han sortit als carrers per inundar les places de Ciutat, per torrar, ballar i celebrar que Sant Sebastià ha tornat. I enguany amb una aposta musical forta i diversa. Mikel Erentxun ha estat el primer plat fort de la nit, a la plaça de Cort. Puntual, a les 21 h, ha sortit a l’escenari al ritme de Cicatrices, davant un públic entregat i visiblement de la seva mateixa generació. 

Simultàniament han donat el tret de sortida a la festa Sedaç, Jane Yo, Paula Cedejas i Bilo a les places Major, Olivar, de la Reina i Joan Carles I. Les torradores, més de 300 repartides per tot Palma, també han començat a fer caliu per sucumbir-se a la llonganissa, la xulla i el botifarró, però també al carabassó, l'albergínia i les tomàtigues. Cort ha distribuït 10 torradores veganes per cinc places diferents.

Amaia i Doctor Prats

Una altra de les protagonistes del vespre ha estat Amaia, que ha actuat a les 22 h a la plaça Joan Carles I. La cantant navarra ha irromput a l’escenari amb un conjunt blau de lluentons i, automàticament, ja tenia tot el públic escridassant el seu nom, seguit de “guapa” i “reina”. Bienvenidos al show, ha estat la cançó que —encertament— ha triat per encetar el concert. Tampoc han faltat temes com El relámpago, la seva versió acústica de Fiebre —de Bad Gyal— o Yonaguchi

Amaia durant el concert

Poc després, a la plaça de l’Olivar ha començat una altra de les actuacions que més públic ha tret al carrer, la de Doctor Prats. Centenars de persones han botat d’un costat a l’altre al ritme de Tu fas, La recepta, Caminem lluny o Les nits no moren mai, una versió d’Avicii de The nights.

El concert de Doctor Prats a la plaça de l'Olivar

Marc Seguí, colofó agredolç

La nota discordant del vespre l’ha protagonitzat un altre dels caps de cartell de la revetla, el mallorquí Marc Seguí, a la plaça de la Reina. El seu públic ha esperat durant una hora que el cantant sortís a l’escenari. Quan ja passava mitja hora de les 23:50 —hora prevista d’inici—, Seguí ha sortit per donar la cara i explicar que tenien problemes tècnics amb una taula de só, però que aviat començarien. Al backstage, però, es palpava la tensió.

Marc Seguí va ser un dels més esperats durant la revetla

Finalment, mitja hora més després, l’artista ha aconseguit començar l’actuació, que ha encetat amb Agua salada, un dels seus darrers singles. Per aquella hora, les 0:45, bona part dels assistents que esperaven veure’l ja havien partit, però els que quedaven han intentat mantenir l’ambient, amb un èxit relatiu. El moment en què el públic ha fet més soroll ha estat amb l’aparició de Xavibo, cantant i amic de Seguí. Junts han interpretat temes com cara :). Després, el mallorquí ha conservat els ànims a base d’alguns dels seus temes més exitosos, com 360, fins a arribar a Tiroteo, la cançó per la qual molts han esperat més tard del que havien previst.

stats