Societat 17/03/2021

L'Estat espanyol ordena que el buc en aigües de Menorca "Elbeik" atraqui a Cartagena

El buc transporta 1.800 vaques que s'havien d'haver venut a Turquia i Líbia

Iván Martín
1 min
El vaixell "Elbeik" en una imatge al port de Cartagena.

MaóLa Direcció General de la Marina Mercant ha ordenat aquest dimecres, a petició del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que el buc "Elbeik", de bandera togolesa i carregat amb 1.800 vaques a les aigües de Menorca, es dirigeixi al port de Cartagena amb l'objectiu que els inspectors determinin l'estat sanitari i de benestar dels animals.

En la resolució de la direcció general s'adverteix al capità del buc que l'incompliment de l'ordre podria ser constitutiu d'infracció administrativa greu. El text detalla que la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (Sasemar) efectuarà el seguiment del vaixell des de la seva posició actual, a la costa sud de Menorca, fins a la seva arribada a Cartagena. La darrera posició dels radars de navegació marítima situaven el buc fondejat davant de la punta de Macarella.

El propietari del vaixell va decidir detenir el seu retorn a l'Estat espanyol a primers de mes, fins a conèixer la resolució del cas del buc "Karim Allah", que finalment acabà amb el sacrifici de 900 vaques en el port de Cartagena. Les dues naus van sortir fa més de dos mesos des d'Espanya per a vendre les vaques a Turquia i Líbia, però aquests països varen prohibir el desembarcament dels animals davant la sospita que estiguessin contagiades per la malaltia animal coneguda com a "llengua blava", extrem que ha estat desmentit per l'associació de productors (Asoprovac) i pel Govern espanyol.

stats