Societat 15/09/2022

El Consell de Menorca assegura la gratuïtat de 2-3 anys complementant l'aportació del Govern

Els ajuntaments del PP s'han apropiat aquest dijous de la mesura notificada anit als regidors municipals

Iván Martín
1 min
El batle d'Alaior José Luis Benejam visitant l'escoleta del municipi.

MAÓEl Consell de Menorca ha anunciat aquest dijous que assumirà la part econòmica que el Govern Balear no cobreix a l'escolarització dels alumnes de les escoles infantils en el tram de 2-3 anys. Una notícia positiva que s'ha viscut amb polèmica, perquè a primera hora del dia els ajuntaments governats pel PP, Alaior i Es Migjorn han publicat un comunicat en el qual anunciaven que el cost addicional a la gratuïtat anava a càrrec de les arques municipals. També han aprofitat per criticar el Consell de Menorca i el Govern Balear.

Els comunicats no han caigut bé entre els batles i batlesses de la resta de consistoris, així com el departament d'Educació del Consell. De fet, el conseller Miquel Àngel Maria ha assenyalat que la decisió de la màxima institució insular es va comunicar anit a tots els regidors d'educació. La sorpresa ha estat majúscula al veure la repercussió en els mitjans de comunicació dels anuncis dels ajuntaments del PP, situació que ha creat malestar a la Junta de Batles celebrada aquest migdia a Es Mercadal. Els consistoris faran una previsió de despesa a les pròximes 48 hores i la notificaran al Consell. Alaior ha xifrat aquesta en 50.000 euros.

Cal recordar que la gratuïtat anunciada pel Govern només cobreix quatre de les hores de servei i només 10 dels 11 mesos de curs, i que els pares i mares havien d'abonar la resta d'hores de servei que es presten, que són dues al dia. D'aquesta manera, el Consell assumirà els 60 euros mensuals per fill que no finança l'Executiu autonòmic.

stats