Societat 25/04/2022

L'escola torna lliure de mascaretes

Continuen sent obligatòries en el transport escolar, quan no es pugui garantir la ventilació adequada o en aglomeracions

ARA Balears
1 min
Una mestre i els seus alumnes en una escola.

PalmaL'escola reobre les portes després de Setmana Santa i, per fi, ho fa sense mascaretes als interiors. La Conselleria d'Educació i Formació Professional va remetre als centres educatius unes indicacions per a l'aplicació de la nova normativa estatal que modifica l'obligatorietat de l'ús de mascaretes als espais interiors. Concretament, la norma determina l'obligatorietat per a les persones majors de sis anys únicament als centres sanitaris, sociosanitaris i als mitjans de transport públic.

D'aquesta manera, el Govern ha explicat que per a l'alumnat només serà obligatori l'ús de mascareta en el transport escolar o en el cas de fer servir transport públic en una sortida o viatge, quan no es pugui garantir la ventilació adequada dels espais o es produeixin aglomeracions.

Per als treballadors (professorat i personal no docent) es recomana l'ús de mascareta quan no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres o per a les persones vulnerables en qualsevol situació. Només es podrà imposar l'obligatorietat de dur la mascareta en funció de l'avaluació de riscs del lloc de treball, que hauran de fer els serveis de prevenció de riscos laborals corresponents. En tots els casos, Educació recomana mantenir les mesures de ventilació i higiene.

L'Executiu ha assenyalat que aquestes indicacions estaran subjectes a revisió, ja que el Ministeri de Sanitat ha anunciat que la setmana vinent publicarà un document específic per als centres educatius.

stats