Societat 10/01/2022

L'escola torna amb 300 docents de baixa per covid-19 i Educació preveu "situacions complicades"

La Conselleria ha ampliat l'equip de substitucions exprés amb 20 professors més

ARA Balears
2 min
Alumnes a l'entrada de l'escola.

PalmaLa tornada a les aules després de Nadal està marcada -com era d'esperar- per l'explosió de contagis de la sisena onada de coronavirus. En declaracions a IB3 Ràdio recollides per Europa Press, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha explicat que 300 professors no han pogut anar a fer feina perquè estan de baixa per covid-19 i ha admès que venen "situacions complicades" als centres.

Morante ha assegurat que els 60 professors de la borsa exprés per a substitucions covid-19 ja estan mobilitzats i ha afirmat que, si és necessari, hi haurà més contractacions. En aquest sentit, el conseller Martí March ha avançat en una entrevista a IB3 Televisió que ja s'havia ampliat el borsí amb 20 docents més.

Cal recordar que a l'inici de curs aquesta borsa estava formada per 30 professionals i, ara com ara, ja n'hi ha 80. Segons ha contat Morante, les substitucions s'estan fent ràpidament en funció del moment del contagi i tenint en compte els canvis en la durada de les quarantenes, que han passat de 10 dies a 7. Així, els professors que ara com ara estan de baixa han donat positiu durant la darrera setmana.

De moment, no s'ha registrat cap incidència en els centres per fer front a la situació, però davant la possibilitat que incrementin els docents afectats pel virus, Morante ha admès que es preveuen "situacions complicades", sobretot a la Formació Professional, ja que en algunes especialitats hi ha dificultats per trobar professionals. Martí March ha afegit que Inspecció Educativa està plantejant que els centres "es reorganitzin" perquè, si hi ha manca de professors, "els alumnes tingunin les necessitats educatives cobertes".

A la coa en vacunació a menors

Pel que fa al nivell de vacunació entre els menors, el director general ha qualificat de "preocupant" que les Balears tinguin el percentatge de població menor de 12 anys immunitzada més baix de l'Estat. Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, el 16,2% dels infants menors de 12 anys de les Illes estan immunitzats, enfront de la mitjana del 32,1% del conjunt d'Espanya.

stats