Societat 21/09/2021

L'Escola de Salut Pública de Menorca recupera la presencialitat a l'illa del Llatzeret

Cinc trobades i sis cursos es podran dur a terme de manera presencial

Iván Martín
2 min
Imatge d'una de les sessions de l'Escola de Salut Pública abans de la pandèmia.

MAÓL'illa del Llatzeret del port de Maó acull des d'aquest dilluns la XXXII Escola de Salut Pública de Menorca, una edició marcada pel retrobament amb aquest espai després de la convocatòria del 2020 virtual. La covid-19 continuarà centrant la temàtica del certamen, que constarà de cinc trobades i sis cursos presencials que han aconseguit completar l'aforament.

Un dels temes que s'abordaran i que té una gran projecció de futur és la salut planetària, en tant que per aspirar a la salut humana és imprescindible un planeta sa. Fins a dos cursos giraran entorn de les eines digitals: Eines aplicades i nocions fonamentals per a la correcta producció i lectura de mapes en salut pública, i Metodologies per l'aplicació d'eines digitals en promoció de la salut i prevenció de la malaltia.

Amb el títol L'EPI emocional es posarà damunt la taula l'augment del malestar psicològic que ha generat la pandèmia i les seves conseqüències, i amb el curs Acció comunitària en salut: reflexionant per construir un futur present, l'Escola continua donant veu i espai a les estratègies i experiències que s'estan desenvolupant a l'àmbit de la salut comunitària. El sisè curs està dedicat a Racisme i salut pública i analitzar el seu impacte a l'accés del sistema sanitari.

Entre les trobades que tindran lloc a l'illa del Llatzeret hi ha la jornada d'activitat física i salut que organitza el Gabinet de Medicina Esportiva del Consell de Menorca, i que aquest any arriba a la vuitena edició amb una sessió en la qual s'abordarà la utilitat de l'exercici físic per combatre la covid-19. A més, la Conselleria de Salut del Govern balear promou dues sessions, una dedicada als programes de cribratge de càncer i covid-19 i una segona per definir les Estratègies en salut a les Illes Balears.

D'altra banda, la Subdirecció General de Sanitat Exterior del Ministeri de Sanitat dirigirà una sessió sobre Gestió d'emergències de salut pública en fronteres, mentre que la xarxa ESPACyOS, Ètica Salubrista per l'Acció, Cures i Observació Social, també farà una reunió interna al Llatzeret en el marc de l'Escola de Salut. Per últim, cal destacar en format en línia la sessió de debat sobre El futur Centre Estatal de Salut Pública, que coordinarà el catedràtic Ildefonso Hernández.

stats