Societat 23/09/2021

L'esborrany de la futura Agència de Salut Pública Espanyola es decideix a Menorca

Un grup d'experts presentarà divendres un informe amb recomanacions sobre la futura Agència

Iván Martín
1 min
Els responsables d'institucions i de l'Escola han explicat aquest projecte.

MAÓUn grup d'experts, liderat pel catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández, portaveu de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària i exdirector general de Salut Pública del govern estatal, el menorquí Ildefonso Hernández Aguado, presentarà i analitzarà un informe amb recomanacions sobre la futura Agència de Salut Pública Espanyola durant una trobada que tindrà lloc aquest divendres en el marc de l'Escola de Salut Pública de Menorca, que es fa al Llatzeret de Maó.

El document, que serà posteriorment lliurat al Ministeri de Salut, estableix les bases de l'Agència de Salut Pública, un òrgan que la pandèmia del covid-19 ha posat en evidència com a necessari. El director de l'Escola de Salut Pública de Menorca, Maties Torrent, ha destacat que la trobada titulada El futur Centre Estatal de Salut Pública serà el primer esborrany del futur centre "que ens permetrà afrontar reptes com els que hem viscut els darrers dos últims anys".

Torrent ha afegit que l'Escola "s'ha volgut comprometre amb aquesta pandèmia" i, mentre l'any 2020 es va celebrar de manera virtual íntegrament, en aquesta trenta-dosena edició s'ha recuperat la presencialitat "a mig gas". En aquest punt, el director ha subratllat que enguany només es duen a terme un màxim de tres activitats simultànies en les instal·lacions del Llatzeret i, a més, s'ha limitat el nombre de participants en els cursos i trobades.

stats