Agricultura

L’entrada d’oliva de taula collida als olivars tradicionals ja supera la collita total del 2024

Enguany els obradors ja han rebut 4.445 quilos d'oliva mentre que l'any passat el total de la collita va ser de mitja tona

Visita als olivars tradicionals de la finca Son Alzines, a Escorca.
01/10/2025
2 min

Els productors d’oliva de taula de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oliva de Mallorca ja encaren els darrers dies de recol·lecció i, fins al moment, els obradors ja han collit 4.445 quilos d’oliva. Aquesta xifra representa “un 30% de la producció que s’estima que es podrà collir en la campanya d’enguany”, segons ha explicat aquest dimecres el president del consell regulador, Andreu Oliver.

Aquestes dades són millors que les registrades a la campanya prèvia, que va tancar amb una producció de tan sols mitja tona a conseqüència de la manca de plogudes i l’acció de la mosca de l’olivera. Tot plegat s’hi va afegir el baix rendiment de les oliveres. 

Però, enguany, si es compleixen les previsions de producció del sector, es garantiria la presència d’oliva de taula amb distintiu de qualitat DOP Oliva de Mallorca als mercats al llarg del pròxim any. Això calmaria la gran preocupació que tenen els elaboradors a mesura que es van esgotant els estocs, principalment d’oliva verda trencada, que és la més sol·licitada pel consumidor.

Pel que fa als olivars de muntanya, el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local, Joan Llabrés, n'ha destacat l'especial valor i el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural a iniciatives com les dels productors de la DOP Oliva de Mallorca.

En la mateixa línia, el director insular de la serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, va fer menció del projecte de catalogació d’oliveres mil·lenàries que vol dur a terme el Consorci de la serra de Tramuntana, el qual “ampliaria les possibilitats de promoció dels olivars de muntanya i els productes que ofereixen”.

La collita de l’oliva negra que es durà a terme entre els mesos de gener i març marcarà el final de la campanya per als 94 olivicultors i 3 elaboradors inscrits a la DOP Oliva de Mallorca que produeixen oliva de taula de la varietat mallorquina procedent de plantacions tradicionals, majoritàriament de muntanya.

stats