Altes temperatures
Societat 17/08/2023

Les temperatures a les Balears augmentaran aquest cap de setmana fins a deu graus per damunt del normal

L'avís groc es mantindrà

Ara Balears
2 min
Tornen les altes temperatures

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat que les temperatures augmentaran de manera generalitzada aquest cap de setmana a les Illes Balears amb valors d'entre cinc i deu graus per damunt del normal. Així ho ha avançat a Europa Press el portaveu de l'Aemet Rubén del Campo.

D'aquesta manera, es manté l'avís groc a les Illes per temperatures màximes fins divendres. A més, es preveuen tres dies amb màximes i mínimes "molt altes" per a aquesta època de l'any. De nou, s'esperen nits tòrrides de més de 25 °C.

A més, l'Aemet ha detallat que a partir de dijous cessaran els vents de llevant i descendiran les temperatures a Palma i a la serra de Tramuntana. Tot i la davallada dels termòmetres, puntualment a les dues zones i al centre de Mallorca es pot arribar als 36 °C.

D'altra banda, des del compte de Twitter de l'Ibanat s'ha informat de la prohibició d'encendre foc a qualsevol espai obert, així com de fer ús de material pirotècnic per alt risc d'incendi forestal i/o meteorologia extrema. Les zones afectades per la prohibició, de moment, són la serra de Tramuntana nord i sud.

Calor a l'inici de la pròxima setmana i inestabilitat des de dimecres

Rubén del Campo ha destacat que les temperatures arribaran a 15  graus més d'allò habitual al nord de l'estat espanyol, en un nou episodi càlid a partir d'aquest diumenge i fins dimarts. Del Campo no descarta que es tracti de la quarta onada de calor d'aquest estiu a Espanya. Així, durant aquests dies, se superaran els 35 °C a gran part de l'estat espanyol i a les Balears. Les nits tropicals de més de 20 °C també afectaran nombroses zones.

Les temperatures continuaran en augment a partir del dilluns; per tant, el portaveu ha alertat que aquests dies seran molt calorosos a tot l'estat espanyol. Finalment, el descens de les temperatures s'iniciarà el pròxim dimecres, que vindrà acompanyat d'un augment de la inestabilitat de tempestes. "La seva extensió encara està per determinar", segons el portaveu.

stats