Societat 11/09/2021

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca i l'OCB, a l'ofrena floral a Rafael Casanova de la Diada de Catalunya

Juntament amb Decidim, Plataforma pel Dret a Decidir al País Valencià i l'Assemblea Nacional Catalana, reivindiquen els Països Catalans

ARA Balears
2 min
Representants de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i l'OCB, fent l'ofrena floral a Rafeal Casanova.

PalmaCatalunya celebra aquest dissabte, 11 de setembre, la seva Diada Nacional. Durant el matí, partits polítics, entitats i associacions han desfilat per la ronda de Sant Pere de Barcelona per fer l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. També hi han assistit representants illencs de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i de l'Obra Cultural Balear. Margalida Miquel, de l'Assemblea, diu que "com a patriotes dels Països Catalans" els toca ser "allà on hi ha celebració".

Uns 10 representants mallorquins d'aquest conjunt sobiranista han viatjat fins a Catalunya per viure des de prop la Diada, que és "més necessària que mai". L'ofrena floral l'han feta acompanyats de Decidim, Plataforma pel Dret a Decidir al País Valencià i l'Assemblea Nacional Catalana. Miquel apunta que avui horabaixa encapçalaran la manifestació. "No podem deixar de reivindicar el país. La Diada és un dia, però les nostres accions diàries són les que sumen", apunta Margalida Miquel.

Josep de Luis, president de l'Obra Cultural Balear, assenyala que "com és propi entre germans, hem vingut al Principat a fer-los costat a la seva Diada". A més celebra que "a la fi", enguany, han pogut fer l'ofrena floral com a Federació Llull –formada per tres de les principals entitats culturals dels Països Catalans: Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural– amb el seu president, Jordi Cuixart.

"La nostra presència aquí és una manera de deixar testimoni que fa segles que compartim llengua, cultura i història, i que continuarem units molts segles més com a Països Catalans a favor de la democràcia i fent front antifeixista".

Crida a la mobilització

Esquerra Republicana per Catalunya ha fet una crida a la mobilització durant aquesta Diada. La secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta, ha demanat que sigui una Diada "festiva" que serveixi per reivindicar l'autodeterminació i demostrar que el moviment independentista "continua fort" i que compta amb una majoria social molt àmplia per defensar "els grans consensos", entre els quals ha situat el referèndum que, ha dit, el Govern reivindicarà a la taula de negociació amb l'Estat que s'ha de reunir la setmana que ve.

El secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha afirmat que la Diada s'afronta en un "nou moment polític" que es va iniciar amb els indults. Tot i això, mencionant la causa al Tribunal de Comptes, ha defensat mesures "concretes" per posar fi a la judicialització. Tampoc no ha posat cap "línia vermella" a la taula de negociació: "Que es dialogui i es creïn situacions per arribar a acords", ha dit.

stats