Societat 09/07/2021

L'Àrea de Salut de Menorca realitzarà proves d'antígens massives

Redueixen a un acompanyant les visites a l'hospital i no descarten reprogramar operacions

Iván Martín
1 min
Tamara Contreras ha analitzat la situació epidemiològica de l'illa.

MaóLes Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de Maó i Ciutadella realitzaran durant les dues pròximes setmanes proves massives d'antígens, amb l'objectiu d'identificar els portadors i controlar l'augment de positius en covid-19. El coordinador de les UVAC, el doctor José Antonio Vidal, ha detallat l'operatiu: "Farem entre 300 i 500 proves diàries a cada UVAC, i creiem que ens pot ser de gran ajuda per trobar els positius i descongestionar l'actual situació".

D'altra banda, l'Àrea de Salut de Menorca ha decidit reduir les visites a hospitalitzats a un acompanyant per ingressat, segons ha reconegut la directora mèdica de l'hospital Mateu Orfila de Maó, Tamara Contreras: "Són restriccions que a ningú li agrada prendre perquè castiguen bastant a l'ingressat, però és necessari protegir l'ambient hospitalari". A més, Contreras no ha descartat reprogramar les operacions quirúrgiques: "De moment ho mantenim al 100%, tot i que la pròxima setmana tal vegada haurem de prendre decisions".

Finalment, Contreras ha explicat que per culpa d'un error tècnic en el laboratori el recompte de contagis a les darreres 24 hores "no correspon a la realitat". En aquest sentit, als 54 casos anunciats cal sumar-ne un mínim de 24. També ha augmentat de 10 a 11 hospitalitzacions a planta de medicina interna de l'hospital: "Els que més preocupen són els joves no vacunats, ja que presenten una evolució més desfavorable. Gràcies a l'eficiència de la vacuna no tenim l'hospital saturat".

stats