Protesta
Societat 15/04/2023

Multitudinària manifestació per salvar el Reial Club Nàutic de Palma

L'APB ressalta la disposició de l'organisme d'arribar a un acord

ARA Balears
1 min
Manifestació convocada pel Real Club Nàutic de Palma.

PalmaEl president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Jaume Colom, s'ha reunit aquest dissabte amb els participants en la manifestació convocada pel Reial Club Nàutic de Palma, als qui ha transmès la predisposició de l'organisme d'arribar a una entesa. Prop de 2.000 persones han assistit a la protesta, la primera d'aquestes característiques en els seus 75 anys d'història, per defensar la nàutica social i l'esport nàutic.

Reclamen una legislació que protegeixi l'activitat dels clubs, així com que es permeti l'ampliació del seu termini de concessió. Cal recordar que la manifestació és motivada per la negativa de l'APB a tramitar l'expedient d'ampliació de termini de la concessió que aquesta entitat sense ànim de lucre gestiona al port de Palma des del 1948.

Amb tot, l'APB ha assegurat que "no té cap intenció" de perjudicar el "legítim interès" del RCNP de voler estar molts anys més al port de Palma, "ni molt menys d'afeblir la denominada nàutica social o esportiva".

Des de l'APB apunten que s'està treballant "intensament", amb la col·laboració i les aportacions de l'Associació de Clubs Nàutics i les federacions de vela i piragüisme, en bases que permetin, dins del marc legal, garantir als ports la continuïtat de les activitats esportives com les que promou el RCNP.

stats