Urbanisme
Societat 14/03/2024

L'Ajuntament de Pollença ja ha rebut l'expedient de la tala dels arbres del Formentor

El Pla General del municipi estableix que qualsevol intervenció sobre vegetació en sòl urbà ha de menester l'autorització municipal

2 min
Autorització de l'administració autonòmica per a la tala de 200 arbres

PalmaL'Ajuntament de Pollença ja té la documentació corresponent a l'expedient de la tala de 200 arbres dels voltants del nou hotel Formentor, que ha autoritzat l'administració autonòmica mitjançant un Agent de Medi Ambient. La regidora de Medi Ambient, Steffy Pozo ha confirmat a l'ARA Balears que "hem rebut la documentació, que inclou la proposta de la Inmobiliaria Formentor i també l'autorització signada per talar 200 pins", ha dit la regidora de Medi Ambient Steffy Pozo. La titular ha explicat a l'ARA Balears que "no hem pres encara cap determinació perquè no hem aprofundit en l'expedient. En primer lloc, hem d'establir quin és l'àmbit d'actuació municipal. És cert que és una parcel·la d'ús hoteler, però així i tot volem estudiar bé el cas i, per tant, ara mateix no podem dir quina serà la nostra postura", ha explicat Pozo.

Segons la normativa municipal, en concret el Pla General de Pollença (PGOU), per dur a terme la tala d'arbres en sòl urbà és preceptiva la llicència municipal i, per tant, segons aquesta disposició serà imprescindible un pronunciament municipal. A més, l'article 146 de la Llei d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB) afirma que les "tales de masses arbòries i vegetació arbustiva" que siguin objecte de protecció mitjançant els instruments de planejament, com és el PGOU, hauran d'aconseguir la preceptiva llicència municipal.

De moment, la iniciativa de la Inmobiliaria Formentor disposa de l'autorització ambiental autonòmica, mitjançant un document al qual ha tingut accés l'ARA Balears i que signa un Agent de Medi Ambient (AMA), un cos específic que forma part de la Conselleria d'Agricultura i Medi Natural del Govern. Aquest permís fixa en 200 el màxim d'arbres que es poden talar, i estableix una sèrie de criteris per dur a terme la tallada massiva de pins de la zona.

La notícia ha causat sorpresa al terme de Pollença, sobretot el fet que s'hagi assolit una autorització de l'autoritat ambiental. En tot cas, l'argument de la promotora és que ara mateix hi ha una concentració excessiva de pins, i que aquest fet pot resultar un perill d'incendi. L'informe en el qual s'ha basat la petició aporta unes fotografies on es poden observar espais concrets molt atapeïts de massa forestal. Aquest és el motiu principal en el qual es basa Inmobiliaria Formentor per reclamar la tala de 200 exemplars.

stats