Palma
Societat 18/03/2024

L'Ajuntament de Palma tala els arbres de la plaça de Llorenç Villalonga, després de la sentència judicial

Divendres la justícia va donar la raó a Cort després de la polèmica amb els veïns

ARA Balears
1 min
Operaris de l'Ajuntament de Palma durant la tala

PalmaAquest dilluns matí, els tècnics de l'Ajuntament de Palma han talat 5 dels 26 exemplars de Bellaombra de la plaça de Llorenç Villalonga, una actuació que va generar molta polèmica, però que divendres passat va rebre el suport de la justícia i que ara s'ha fet realitat. El passat mes de gener, Cort va anunciar que talaria alguns dels exemplars de la plaça perquè "el seu estat suposava un perill per a les persones que circulassin per la zona", però els veïns van posicionar-s'hi en contra i van dur a terme mobilitzacions per evitar l'actuació del consistori.

Després d'aturar momentàniament la tala i que experts independents diguessin que l'Ajuntament mentia amb l'estat dels arbres, divendres passat, el jutjat d'Instrucció número 1 de Palma va donar la raó a Cort i va autoritzar la tala dels exemplars que estaven en un estat "perillós". Aquest mateix dilluns se n'ha executat la tala i s'ha tancat la polèmica.

Des de l'Ajuntament de Palma continuen mantenint que la seva prioritat "en tot moment" ha estat garantir la seguretat de les persones i que la decisió de talar els arbres ha estat "únicament per qüestions tècniques".

stats