Societat 20/06/2024

L'Ajuntament de Palma reconeix que fa servir el projecte de Zona de Baixes Emissions (ZBE) del PSOE

El regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, havia acusat els socialistes de no haver deixat cap informe

2 min
L’ús massiu del cotxe privat provoca embossos als principals accessos a Palma.

PalmaEl director general de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Antonio Roman, ha reconegut aquest dimecres que l'àrea fa servir el projecte de Zona de Baixes Emissions (ZBE) del projecte del PSOE a exposició pública. Cal recordar que el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, havia assegurat que els socialistes no havien deixat cap informe enllestit en acabar el mandat de José Hila. "Només hi havia un esborrany que s’havia encarregat a una empresa externa", va assegurar el regidor en una entrevista amb l'ARA Balears.

"El document que s'ha publicat és el mateix que varen deixar redactat", ha reconegut Roman en resposta al representant socialista Francesc Dalmau. Roman ha criticat que el projecte del PSOE establia la ZBE "a la zona més neta de Palma" i ha explicat que es varen cercar altres alternatives, però que no ha estat possible per manca de temps. "Hem tret el mateix document", ha reiterat.

Per la seva banda, la portaveu municipal, Mercedes Celeste, ha acusat el PSOE de no aprovar la ZEB "per electoralisme". Celeste també ha remarcat que, si el projecte s'hagués presentat abans, els ciutadans haurien pogut votar amb aquesta informació. A més, ha assegurat que aquesta dilació va "posar en risc" els fons europeus que s'havien assignat a Cort per implantar la ZBE, perquè s'havia d'aprovar abans del 31 de desembre de 2023, un termini que s'ha prorrogat.

Dimissions per discrepàncies amb el regidor

Cal recordar que fa menys d'un mes que dos tècnics de l'àrea de Mobilitat –el cap de departament i el cap de servei– varen presentar la renúncia per discrepàncies polítiques amb el regidor de l'àrea, Antoni Deudero, sobre la tramitació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Deudero va admetre que entre el funcionari de més rang i ell existien "asintonies" polítiques, en referència a les discrepàncies ideològiques entre tots dos. "Ell ocupava un lloc de lliure designació que vaig heretar de l'anterior legislatura. De fet, li vaig renovar la comissió de serveis, però ha renunciat per la seva situació personal, per l'estrès que li generava tramitar la ZBE. Li agraesc els serveis prestats", va assegurar Deudero.

Ara bé, l'excap de departament de Mobilitat de Cort va assegurar que va renunciar al càrrec perquè volia "complir amb la legalitat" en la tramitació de l'ordenança que regularà la ZBE. Va negar a l'ARA Balears que les discrepàncies polítiques fossin el motiu de la dimissió, tal com havia assegurat Deudero. "Jo som funcionari. No hi ha cap plantejament polític en la meva partença. Només he proposat fer les coses planificades i organitzades per donar compliment a la llei; a la de canvi climàtic, per exemple. No vull fer cap polèmica amb aquest tema", va assegurar.

stats