Societat 03/02/2021

Cort inverteix 82.840 euros a facilitar que alumnes en risc d'abandonament escolar continuïn estudiant

Els centres educatius de Palma són els encarregats de fer el seguiment d'aquests estudiants al llarg del curs, i ja n'hi ha 24 d'apuntats

2 min
La tornada a l’escola enmig de la pandèmia, en 10 claus

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat destinar 82.840 euros a donar continuïtat al programa d'intervenció social i educativa per a centres de Secundària. L'objectiu de la iniciativa és facilitar que alumnes en risc d'abandonament escolar no deixin els estudis i que es reenganxin i coneguin el món laboral.

El regidor d'Educació i Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió, ha comentat en una roda de premsa telemàtica que els centres educatius són els encarregats de fer el seguiment d'aquests alumnes al llarg del curs. Ja hi ha 24 estudiants apuntats.

Es tracta d'un programa de seguiment que es va deixar de fer durant la legislatura 2011-2015 i que es va reactivar la passada legislatura, amb la participació de 12 alumnes entre els anys 2017 i 2018 i de 18 estudiants el curs següent.

Pel que fa als doblers de la bonificació escolar que no es va repartir el curs passat per promoure l'escolarització d'alumnes de 0 a 3 anys que no tenen places d'escoletes municipals per la reducció de sol·licituds durant la pandèmia, l'edil ha dit que la partida no es perdrà i que s'està treballant perquè es doni a les famílies.

369.000 euros per mantenir les zones verdes dels poliesportius

La Junta de Govern també ha aprovat la contractació per al manteniment i la conservació de les zones verdes de poliesportius municipals per un cost de 369.000 euros durant dos anys.

El portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha explicat en una roda de premsa telemàtica que la decisió permetrà garantir el manteniment dels espais enjardinats de 25 recintes de l'Institut Municipal d'Esports (IME), com ara els poliesportius Germans Escales, Son Moix i Son Hugo, entre d'altres. La contractació inclou el condicionament, la neteja, la plantació, la poda i l'aplicació de tractaments fitosanitaris i de prevenció de la processionària en aquests espais verds.

D'altra banda, l'equip de govern municipal també ha autoritzat les obres per rehabilitar les torres del Tempre, un projecte que disposa de dos milions d'euros de l'ecotaxa, com va anunciar dimarts la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol.

stats