Societat 23/03/2022

L'Aemet premia els seus col·laboradors més longeus

Amb motiu del Dia meteorològic mundial, l'entitat ha realçat la seva labor “fonamental”

1 min
La delegada territorial de l'Aemet a les Balears, Maria José Guerrero, durant una roda de premsa.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha premiat aquest dimecres alguns dels seus col·laboradors més longeus per reivindicar la seva labor "fonamental". Amb motiu del Dia meteorològic mundial, la delegada autonòmica de l'entitat, María José Guerrero, ha subratllat que la seva ajuda és "important" per fer estudis de canvi climàtic.

Guerrero ha explicat que els col·laboradors reporten, des de fa més d'un segle, dades sobre meteorologia i precipitacions, que ajuden a l'Aemet a fer els pronòstics sobre el temps. "Els volem premiar pel seu treball altruista i desinteressat", ha manifestat durant una roda de premsa.

La col·laboradora Francisca Comas, que ha rebut una distinció estatal, ha explicat que la seva tasca, entre altres coses, consisteix a mesurar la quantitat de precipitacions. En el seu cas, es tracta d'una tradició familiar en la qual treballa des de fa uns 20 anys. "L'avi del meu marit portava una estació a Fornalutx, l'hi va passar a ell i ara en tenim una a Palma i una altra a Caimari", ha assenyalat.

D'altra banda, un altre dels premiats, Antoni Soler, que s'encarrega de l'estació de Cala Millor, ha destacat que fa uns 25 anys que col·labora amb l'Aemet. "He fet feina tota la vida a l'aeroport i el dia a dia del treball ja ho inclou", ha assenyalat. En aquest sentit, ha explicat que, quan estava a l'aeròdrom, ja solia estar pendent de la meteorologia i les precipitacions.

stats