Societat 09/05/2022

L'acusat de matar la seva dona reconeix que li va pegar, però es defensa dient que "no volia matar-la"

Assegura que va ser un cop "sense voler"

ARA Balears
2 min
L'Audiència Provincial de Palma

PalmaL'home acusat de matar a cops aa seva parella l'estiu del 2020 a Palma ha reconegut durant el judici que li va pegar un cop a la cara sense voler, però s'ha defensat assegurant que en cap moment va tenir la intenció de matar-la. Durant el primer dia del judici per homicidi al qual s'enfronta, l'home ha assegurat que quan ell va arribar a casa el dia dels fets la víctima el va amenaçar amb un ganivet dient-li que se n'anàs de casa o l'apunyalaria.

L'acusat ha reconegut que en el moment de les amenaces pot ser que haguessin caigut arran d'una petita brega i "sense voler li hagués pegat un cop a la cara". A més, ha assegurat també que la víctima era alcohòlica i que s'havia intentat suïcidar en diverses ocasions.

L'acusat es trobava en presó preventiva a Palma per ordre judicial des del dia dels fets i ja tenia antecedents per violència masclista contra la víctima. El 2016 el varen detenir per agredir-la i el març del 2019 es va dictar una ordre d'allunyament de sis mesos contra ella, però el termini s'havia acabat el setembre d'aquell mateix any.

Per la seva banda, tant la fiscalia com les investigacions policials narren un succés molt diferent del de l'acusat. Segons el cos policial, l'home va pegar un cop de puny a la víctima que la va fer caure a terra i quan estava indefensa l'home la continuà atacant amb diversos cops. Segons els agents, la víctima va rebre entre cinc i deu cops de puny i una potada al cap, ferides que posteriorment li acabaren provocant la mort.

A més, un cop els serveis d'emergències arribaren al domicili i preparaven la víctima per traslladar-la amb ambulància a l'hospital, l'home continuava atacant-la verbalment amb frases com "tant de bo et moris aquí mateix".

La fiscalia demana ara una pena de 26 anys de presó per a l'acusat per pegar una pallissa a la seva parella i per la seva mort, que es va produir vuit dies després del succés a causa de les ferides que la dona havia sofert durant la discussió.

stats