Societat 18/11/2018

Les Kellys, decebudes amb els hotelers de les Pitiüses

El col·lectiu de cambreres de pisos es reuneix sense èxit amb la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una cambrera d'hotel

PalmaRepresentants del col·lectiu de cambreres de pisos d'Eivissa i Formentera s'han reunit aquesta setmana amb el gerent de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, Manuel Sendino. A la trobada, les Kellys varen traslladar les demandes per les quals lluita el col·lectiu, un llistat de propostes amb millores per al sector i una còpia del manifest que es llegí en la manifestació que es dugué a terme el passat 25 d'agost.

Mitjançant un comunicat, representants de les Kellys qualifiquen de "decebedora" la reunió amb Sendino, que remeté totes les qüestions proposades a les meses de negociació de Mallorca o Madrid.

Una de les demandes del col·lectiu és la incorporació de més inspectors per a les Pitiüses, però afirmen que Sendino es nega a sol·licitar-los. "Sembla que a Eivissa tot està controlat, no hi ha res fora de la legalitat i [Sendino] no té constància que es produeixi cap classe d'irregularitat en el si de la seva organització ni incompliments en les normatives laborals o de seguretat laboral", manifesta el col·lectiu, i recorda en el seu comunicat que a les Pitiüses hi ha 425 establiments, amb més de 62.000 places. "Tothom compleix les vuit hores de feina i els dos dies de descans que marca el conveni", diuen, de manera irònica, a l'escrit.

La professionalització del col·lectiu i la formació de les cambreres de pisos és, segons elles, "una demanda de la Federació i una reclamació per la seva banda". Afirmen que Sendino va comentar sobre la petició que les certificacions professionals són "una feina molt enutjosa i que no servia gairebé per a res". Les Kellys arriben a la conclusió que "les empreses volen pagar el mínim, independentment del servei que es doni i ser competitius a costa de la nostra feina".

La decepció del col·lectiu es deu al fet que des de la Federació no es varen comprometre a dur a terme cap de les propostes presentades i així "intercedir a millorar la feina diària de les cambreres de pisos". Afirmen que és una qüestió de voluntat intervenir en la càrrega de feina de cadascun dels establiments associats. "Els ritmes infernals que hem de suportar, així com el tracte rebut per alguns dels càrrecs intermedis, deixa molt a desitjar", afirmen.

Les Kellys finalitzen el seu comunicat dient que "pareix que no els ha agradat gens que un col·lectiu de dones fartes de no ser escoltades s'organitzi fora de les vies establertes fins ara". I afirmen que continuaran treballant i mobilitzant-se perquè les seves propostes i reivindicacions arribin a totes les parts responsables de la situació en la qual es troba el col·lectiu.

stats