Societat 03/06/2020

Els jutjats de Balears recuperen la seva activitat "telemàticament" fins al setembre

El president del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), Antoni Terrassa, ha anunciat que s'evitarà la presencialitat en la mesura que sigui possible

Ara Balears
2 min
Els jutjats de Via Alemanya de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEls organismes judicials de les Balears començaran a recuperar la seva activitat fins al setembre de manera "fonamentalment telemàtica" i "evitaran en la mesura que sigui possible la presencialitat". Així ho ha anunciat el president del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, Antoni Terrassa, aquest dimecres en una roda de premsa.

Les quotes anteriors de presencialitat s'aniran recuperant a mesura que la situació sanitària ho permeti, tot i que els tres primers mesos només es faran físicament "les actuacions inevitables o necessàries". En qualsevol cas, caldrà demanar cita prèvia per poder accedir a un edifici judicial amb justificació.

Una altra de les notícies del dia és que tots els funcionaris judicials tornaran als seus llocs de feina la setmana que ve. Només a partir d'aquí, ha indicat Terrassa, estaran "en condicions de garantir una recuperació progressiva del retard que s'ha produït".

Així, en la primera fase de recuperació de l'activitat els òrgans judicials intentaran implantar "operatives de tipus telemàtic" per als judicis. D'aquesta manera, les actuacions es faran per telèfon o per correu electrònic i els judicis es faran per videoconferència.

En aquest sentit, Terrassa ha explicat que durant aquestes setmanes han treballat per implantar un sistema telemàtic "útil i eficaç", que eviti problemes i permeti fer diverses connexions alhora, amb la intenció de poder mantenir-lo una vegada superada la situació actual. Segons el president del TSJIB, ja s'estan detallant les darreres "passes determinants", atès que el nou sistema es fa a través de telèfon mòbil i no per televisió i línies fixes tradicionals.

Pel que fa a la situació amb la qual esperen enfrontar-se, Terrassa ha reconegut que, tot i que "segurament no hi haurà cap explosió de litigiositat", sí que "hi haurà alguna concentració als jutjats Social i Mercantil", a causa dels acomiadaments i dels concursos de creditors. Sobre això, el president ha detallat que necessiten "temps per saber amb exactitud quina mena d'assumptes són i en quina quantitat per començar a dissenyar els reforços i mesures de recuperació corresponents".

stats