Societat 12/05/2020

El TSJIB es prepara per reprendre l'activitat judicial

Durà a terme les adaptacions necessàries per poder garantir les mesures sanitàries

Ara Balears
1 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha acordat diferents actuacions després de l'aprovació dels criteris generals per elaborar plans de represa de l'activitat judicial. Entre aquestes mesures s'inclouen les actuacions que es poden dur a terme durant la vigència de la suspensió de terminis processals i administratius i les recomanacions a seguir una vegada s'aixequi aquesta suspensió i es recuperi plenament l'activitat jurisdiccional, segons ha detallat el TSJIB en un comunicat.

Des d'aquest dimarts, cessaran els repartiments, substitucions i torns extraordinaris per a les actuacions urgents, i cada jutge es farà càrrec dels assumptes que són de la seva pròpia competència. Encara que continuen suspesos els terminis processals, a banda dels assumptes urgents, també s'aniran reactivant els restants, en la mesura que els mitjans humans i condicions materials ho permetin, especialment en funció de la reintegració gradual dels funcionaris del Ministeri de Justícia.

A més, s'ha regulat el control d'accés i permanència en els edificis judicials per complir les prescripcions de les autoritats sanitàries en matèria de restricció de l'aforament i de manteniment de la distància mínima entre les persones de dos metres.

D'altra banda, pròximament es convocarà la Comissió Judicial de Seguiment del covid-19 de Balears per tal d'anar perfilant totes aquestes actuacions, atès que la incorporació dels funcionaris del Ministeri de Justícia serà gradual.

stats