Societat 16/06/2021

Un jutjat de Palma condemna Air Europa a pagar els 650 euros d'un vol cancel·lat pel covid-19

L'aerolínia es va negar a reemborsar els doblers d'un viatge suspès a causa de la pandèmia

ARA Balears
1 min
Avions estacionats a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl Jutjat Mercantil número 2 de Palma va condemnar el 20 de maig la companyia Air Europa a abonar 650,66 euros a un passatger, corresponents a la cancel·lació d'uns vols de setembre de 2020 a conseqüència de la pandèmia del covid-19, segons ha informat reclamador.es, plataforma que representa l'afectat. El passatger va optar per sol·licitar a l'aerolínia el reemborsament dels doblers, però es va negar a abonar-los.

Davant això, es van iniciar les actuacions judicials pertinents perquè el viatger pogués fer valer els seus drets. Reclamador.es recorda que les directrius de la Comissió Eropea estableixen que la companyia està obligada a tornar l'import total del vol i no amb un bo, si així ho sol·licita el passatger. Així, el jutge de Mercantil número 2 de Palma va resoldre en una sentència que estimava íntegrament la sol·licitud de l'afectat i va condemnar Air Europa a abonar el preu total que havia pagat pels bitllets.

Segons l'advocat de reclamador.es Jorge Ramos, "les aerolínies saben que tenen l'obligació de tornar els bitllets en casos concrets, però no solen fer cas als passatgers afectats que els ho reclamen, amb la intenció que part d'ells rebutgin accedir a la part judicial". Per aquest motiu, la plataforma anima totes les persones afectades per aquestes situacions a posar-se en mans d'advocats experts per defensar els seus drets com a passatgers.

stats