Societat 18/10/2021

Un jutjat admet a tràmit una demanda d'ARCA contra el projecte de Nuredduna

L'entitat al·lega diversos motius que "qüestionen la legalitat" de la iniciativa de l'Ajuntament de Palma

ARA Balears
2 min
El carrer Nuredduna de Palma

PalmaUn jutjat de Palma ha admès a tràmit un recurs presentat per l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) contra el projecte de l'Ajuntament de Palma perquè el carrer de Nuredduna sigui per a vianants. L'entitat ha informat que en el recurs al·leguen diversos motius que "qüestionen la legalitat" de la iniciativa.

Sol·liciten que el projecte sigui anul·lat, perquè "contradiu l'interès general pel fet de no complir amb el pla estratègic de Palma i el desenvolupament urbà sostenible". L'associació afirma que s'ha "incomplert el procediment de participació ciutadana en l'elaboració i l'aprovació del projecte, cosa que vulnera la Constitució espanyola, la Llei autonòmica de Règim Local i el mateix reglament orgànic de participació del Consistori palmesà del 2014.

A més, la demanda manté que el projecte "infringeix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) vigent", perquè "és contrari al disseny de Cort a Nuredduna perquè elimina el transport públic d'aquest carrer". També "incompleix" la norma de patrimoni històric del mateix Ajuntament perquè s'intervé a la plaça de les Columnes sense que hi participi la Comissió de Centre Històric i Catàleg, un òrgan tècnic especialitzat.

Finalment, ARCA al·lega que el projecte "obvia la normativa de canvi climàtic balear perquè "falta l'informe de perspectiva climàtica". L'entitat ha assenyalat que per motius formals la demanda ha estat presentada en nom de l'associació, però que té el suport de la campanya que critica els plans del Consistori, que està integrada per les entitats veïnals Flipau amb Pere Garau i l'associació de comerciants del mercat de la zona.

Cal recordar que aquestes entitats ja varen advertir que durien el projecte als jutjats si era necessari. La presidenta d'ARCA, Àngels Fermoselle, va assenyalar llavors que volen evitar arribar als jutjats i va anunciar que l'arquitecta catalana Itziar González –que era present a la roda de premsa– s'oferia per mitjançar amb Cort i "millorar" la iniciativa. González té experiència en processos de mediació i va advertir que, si arribassin a presentar un recurs contra el projecte, "el guanyaríem".

stats