Societat 15/05/2020

Els jutges de família de Balears reprenen els règims de visites i custòdies

També s'han reactivat els procediments per ajustar les pensions per als pares en situació de vulnerabilitat per la pandèmia

Ara Balears
1 min
Les famílies amb tres fills, prop de 22.000 a Balears, són considerades famílies nombroses segons la llei estatal. Ara també ho seran les monoparentals amb més d’un fill.

PalmaLa Junta de Jutges de Família i Violència sobre la Dona de tots els partits de les Illes Balears, tret d'Eivissa, han acordat reprendre els règims de visites o custòdies que varen quedar suspesos arran de la crisi sanitària del coronavirus. Els magistrats, a més, han aprovat posar en marxa els procediments especials en relació amb aquestes qüestions, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears en un comunicat.

Juntament amb això, han activat els procediments per als ajustos en les pensions per als pares i mares en situació de vulnerabilitat per la pandèmia, introduïdes arran del Reial Decret Llei del 28 d'abril de 2020 per fer front al covid-19 dins l'àmbit de l'Administració Jurídica. Aquests acords estableixen criteris que ofereixen pautes generals per donar seguretat jurídica a les relacions familiars i evitar l'increment desmesurat de procediments judicials, tot i que no impedeixen arribar als tribunals.

D'altra banda, els jutges consideren que han de ser els progenitors els que arribin a acords en relació amb qüestions de família derivades de la pandèmia, com ara els règims de visita, les custòdies o les pensions. Així mateix, aconsellen que en cas de conflicte acudeixin a processos alternatius de resolució de conflictes, com la mediació, abans d'accedir a la via judicial.

A més, asseguren que els règims de visites –amb intermediació del Punt de Trobada– que no s'hagin pogut dur a terme per la crisi sanitària es recuperaran en la mesura de les possibilitats i sempre que es puguin garantir les condicions de seguretat amb una distància mínima interpersonal de dos metres. Cal recordar que els Punts de Trobada Familiars resten tancats durant la fase 1.

stats