Societat 17/05/2016

El conductor detingut per haver mort una nena diu que va fugir perquè el volien agredir

El jutge ha prorrogat la detenció de l'home mentre els Mossos d'Esquadra amplien l'atestat de manera urgent

Acn
2 min
El detingut abandonant el jutjat de Santa Coloma de Farners, després de declarar.

Santa Coloma de FarnersEl conductor detingut dilluns per l'atropellament mortal d'una nena de 4 anys a Bonmatí ha declarat davant del jutge que, després de l'impacte, es va aturar per socórrer les víctimes, però que va acabar fugint perquè un testimoni de l'accident va intentar agredir-lo, segons ha pogut saber l'ACN. Després de prendre-li declaració, el jutge de Santa Coloma de Farners ha acordat prorrogar la detenció, mentre espera que els Mossos d'Esquadra ampliïn l'atestat de manera urgent.

El detingut, que conduïa begut i drogat quan va atropellar la nena de 4 anys i la mare de 54 –que va quedar ferida greu–, hauria explicat que al jutge que quan va baixar de la furgoneta, després de l'atropellament, un testimoni de l'accident es va llençar a sobre d'ell i li va propinar un cop de puny a la cara i diverses puntades de peu al braç. És per això que, segons hauria defensat, va fugir del lloc dels fets.

Els mossos el van localitzar mitja hora més tard a Bescanó, poble on viu. El jove ja va donar aquesta versió davant de la policia i aquest dimarts l'hauria ratificat al jutjat. La policia revisa les gravacions de l'empresa Casademont –propera al lloc dels fets– per si troba informació que pugui esclarir els fets.

Demà, el conductor tornarà a declarar davant el jutge, que decidirà si el deixa lliure o n'ordena l'ingrés preventiu a la presó. Els Mossos d’Esquadra el van arrestar ahir després que un cotxe envestís la mare i la filla a Bonmatí, a la comarca de la Selva, quan caminaven pel voral de la carretera amb dos germans de la petita.

L'indret on s'ha produït l'atropellament mortal aquest 16 de maig a Bonmatí (Selva) a la GI-532

El conductor no es va aturar i va fugir, però una agent fora de servei va veure a Bescanó un cotxe que es corresponia amb el de l’accident i una patrulla en va localitzar el conductor. L’home, de 39 anys i veí de Bescanó, va donar positiu en les proves d’alcohol i drogues.

El cotxe va atropellar les víctimes al quilòmetre 10,4 de la carretera GI-532, entre el pont sobre el Ter i la fàbrica Casademont, a primera hora de la tarda. En aquell moment la mare i els tres fills tornaven de l’hort, segons l’ACN. La policia va rebre l’avís a les tres.

Els serveis d’emergències no van poder salvar la nena, però van ingressar la dona a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Els Mossos responsabilitzen el conductor d’un delicte d’homicidi per imprudència, un delicte de conducció temerària, un de conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues i un delicte de lesions. L’Ajuntament de Bonmatí ha decretat tres dies de dol, ja que la víctima vivia al municipi amb la seva família.

stats