Societat 21/07/2020

El jutge d'Instrucció 9 de Palma obre el judici oral contra l'excap de la Policia Local, Antoni Vera

El magistrat Enrique Morell, a més, ha arxivat la causa per a una trentena d'investigats en el cas de les oposicions presumptament filtrades

A. T.
1 min
VERA DIU QUE ELL NO FILTRÀ
 En les declaracions al jutjat, Vera s'ha desvinculat d'una eventual filtració de les preguntes de l'examen a oficial.

PalmaEl magistrat titular del jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, Enrique Morell, ha obert –per mitjà d'una interlocutòria del 15 de juliol– el judici oral contra l'extinent en cap de la Policia Local de Palma, Antoni Vera; l'exdirector general de Seguretat Ciutadana, Enrique Calvo; el comissari Rafael Estarellas i quatre policies municipals més. En relació també amb el cas de les oposicions suposadament manipulades, el jutge ha arxivat la causa per a 29 persones que estaven investigades amb una altra interlocutòria del 14 de juliol.

Antoni Vera està acusat d'un delicte de revelació de secrets i un delicte continuat de prevaricació i omissió de perseguir els delictes. Enrique Calvo, així mateix, s'enfronta a un delicte de revelació de secrets i un delicte continuat de prevaricació. Per la seva banda, Rafael Estarellas també està processat com a presumpte autor d'un delicte de revelació de secrets i un delicte continuat de prevaricació. Tres dels quatre policies restants estan acusats de revelació de secrets i el darrer d'omissió de perseguir els delictes.

Entre la trentena de persones desimputades destaquen el cap de la Policia Local que substituí Vera, Joan Mut, i el que va ser regidor de Seguretat Ciutadana a Cort, Guillermo Navarro. En el cas de Mut, el jutge considera que "no es constaten indicis sòlids de la seva intervenció en relació amb la filtració dels exàmens". Pel que fa a Navarro, el magistrat assenyala que "no es troben indicis suficients per acusar-lo".

La majoria dels afectats queden alliberats o bé perquè els fets de què se'ls acusa ja han passat per judici o bé per manca de proves. El concurs d'oposicions que suposadament s'hauria filtrat el 2012 va ser l'origen de totes les investigacions judicials per corrupció que més tard s'han destapat en aquest cos.

stats