Societat 04/11/2021

La justícia declara il·legal el complement de 17.950 euros de l'excap de la Policia Local de Palma

Un jutjat ha admès la demanda d'UGT contra el que va ser cap del cos municipal quan Angèlica Pastor era regidora de Seguretat Ciutadana

ARA Balears
2 min
L'edifici dels Jutjats de Palma, a Avinguda Alemanya.

PalmaEl jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha estimat una demanda d'UGT Serveis Públics i ha declarat il·legal el complement de productivitat de 17.950 euros anuals del que va ser cap de la Policia Local de Palma quan Angèlica Pastor era regidora de Seguretat Ciutadana, segons ha informat el sindicat en un comunicat. La jutgessa considera "no ajustat a dret" i anul·la el decret de batlia del 2017 que va aprovar la retribució complementària de l'excap del cos municipal per no haver estat negociada amb les organitzacions sindicals.

El sindicat ha informat que la sentència esmenta la jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en la qual es determina que el complement de productivitat és una "retribució complementària de caràcter subjectiu", la qual cosa obliga que "la seva determinació sigui objecte de negociació col·lectiva". A més, la resolució judicial apunta que l'Ajuntament de Palma tampoc no va complir la normativa d'aprovar, de manera prèvia, els "criteris de valoració" que justificaven el complement de productivitat del darrer responsable de Seguretat Ciutadana a la passada legislatura.

Per tot això, el jutjat ha condemnat el consistori a pagar les costes del procés i l'anterior cap de Policia Local a tornar les quantitats percebudes. Per la seva banda, UGT assegura que "no comprèn" les raons per les quals Cort ha decidit recórrer contra una sentència que deixa clar que es va vulnerar el dret a la negociació col·lectiva en "no acordar amb els sindicats una retribució d'un empleat públic abans de la seva contractació".

Prevaricació i malversació

Davant això, l'organització ha acusat l'Ajuntament de Palma de "prevaricació" per fer un acte administratiu sabent que era il·legal i de "malversar doblers públics". UGT manté que el procediment de Seguretat Ciutadana amb el complement de retribució d'un dels seus responsables mostra una "manera d'obrar continuada" durant la passada legislatura, quan es varen perdre places de Policia per no fer les convocatòries.

"Va assumir competències de personal, va fer actuacions com la jutjada, va perseguir els sindicats amb denúncies per la via penal", ha detallat UGT Serveis Públics, que assegura que la regidora va fer una reorganització que "ha resultat inútil". El sindicat es queixa que hi va arribar a haver fins a quatre caps de policia la passada legislatura i que encara es pateixen les conseqüències del "caos" creat en aquella època.

stats