Societat 28/03/2022

La Justícia confirma els dos anys de presó a l'exregidor del PP de Palma Rodrigo de Santos per abús sexual a un presidiari

Els magistrats rebutgen el recurs interposat per l'expolític contra la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid que el va condemnar l'octubre de 2021

ARA Balears
1 min
Rodrigo de Santos sortint dels jutjats.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha confirmat la condemna a dos anys de presó a l'exregidor del PP de Palma Rodrigo de Santos per un delicte d'abús sexual a un presidiari quan col·laborava amb l'ONG Fundació Pare Garralde, on oferí els seus serveis des del 2004 com a assessor jurídic.

Així consta en una sentència, a la qual va tenir accés Europa Press, en la qual els magistrats rebutgen el recurs interposat per De Santos contra la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid que el va condemnar l'octubre de 2021.

En el judici, l'expolític del PP va manifestar que "mai va tenir relacions sexuals amb presos de l'ONG Pare Garralde -Horizontes Abiertos, a Vallecas-, i va al·ludir a "perjudicis" contra ell pels seus antecedents penals.

Cal recordar que De Santos ja va ser condemnat el 2010 per l'Audiència de Palma per un delicte d'abús sexual amb accés carnal a menor a la pena de cinc anys de presó i prohibició d'aproximar-se i comunicar-se amb la víctima durant vuit anys.

En aquest nou procés, la Fiscalia de Madrid sol·licitava 20 anys de presó per a l'exdirigent popular, acusat d'un presumpte delicte d'agressió sexual continuada i un altre d'agressió sexual. Segons el fiscal, els fets varen ocórrer entre el febrer i el juliol del 2017, quan l'acusat, "fent servir la seva condició" de coordinador a la fundació, va agredir dos presos.

stats