Societat 01/04/2019

La Junta Electoral Provincial aixeca el vet a la consulta sobre la monarquia a Artà

La decisió presa deixa sense efecte la prohibició de la Junta Electoral de Manacor

Maria Fuster
2 min
Membres del grup motor de les consultes populars amb l'OCB

PalmaUna setmana després de la prohibició establerta per la Junta Electoral de Manacor a la celebració de la consulta popular sobre la monarquia, la Junta Electoral Provincial de les Illes Balears s'ha pronunciat en resposta al recurs interposat per Aina Comas d'Alternativa per Artà.

"Esperàvem una resposta així perquè no tenia sentit prohibir una consulta organitzada abans de la convocatòria de les eleccions generals i, a més, cap dels promotors no concorre de manera directa als comicis", ha assegurat Comas.

Segons el text al qual ha tingut accés aquest diari, l'acord que ha estat adoptat per la majoria dels membres assenyala que la prohibició establerta a l'article 53 de la LOREG de realització de publicitat o propaganda electoral "s'ha d'entendre aplicable només al procés electoral concret al qual faci referència la propaganda electoral". Els actes que es duguin a terme abans de la convocatòria d'aquestes eleccions no estaran subjectes a aquesta prohibició. En conseqüència, es deixa sense efecte la prohibició de la Junta Electoral de la Zona de Manacor.

Comas creu que a "la democràcia espanyola li resta molt per ser una democràcia plena". Recorda que "la Junta Electoral de Zona va prohibir la consulta i va creuar una línia molt perillosa tractant de limitar i coartar drets fonamentals no només recollits a la mateixa Constitució que pretén defensar, sinó als tractats internacionals sobre drets humans".

stats